Romana English

Fundatia CRED a fost fondata la sfîrsitul anului 2003 de catre Institutul Elvetian Tropical si de Sanatate Publica (Swiss Tropical and Public Health Institute - Swiss TPH) prin departamentul Centrul Elvetian pentru Sanatate Internationala (Swiss Centre for International Health - SCIH). Primul program de dezvoltare in domeniul sanatatii publice în care s-a implicat fundatia a fost implementarea în perioada 2003-2007 a Proiectului Româno-Elvetian de Neonatologie "RoNeonat" finantat de catre Agentia Elvetiana pentru Dezvoltare si Cooperare în baza acordului interguvernamental între cele doua tari.

Misiunea Fundatiei CRED – Centrul Româno-Elvetian pentru Dezvoltarea Sistemului de Sanatate o constituie sprijinirea reformei si modernizarii sistemului de sanatate din România, iar prin echipa proprie si consultantii asociati proiectelor ofera expertiza si asistenta tehnica în domeniul sanatatii publice, cu o orientare concentrata spre cresterea calitatii serviciilor în sanatate si dezvoltarea si modernizarea capacitatilor existente. Viziunea Fundatiei CRED este aceea a unei comunitati medicale responsabile, a unui sistem sanitar solid, condus de principiile managementului calitatii si care ofera personalului medical acces continuu la noi oportunita?i de dezvoltare profesionala. 

 

Fundatia CRED urmareste introducerea si implementarea conceptului de management al calitatii la nivelul furnizorilor de servicii din sistemul de sanatate din România. Fundatia CRED este membru al Guidelines International Network si participant activ în procesele de elaborare a ghidurilor clinice de practica în domenii ca neonatologie si obstetrica-ginecologie.


Intalnirea anuala a neonatologilor elvetieni - Geneva

Vineri, 16 ianuarie 2015, are loc la Geneva intalnirea anuala a neonatologilor elvetieni [www.neonet.ch]. Anul acesta, tema intalnirii este legata de cooperarea internationala in domeniu si aduce impreuna specialisti din tari cu rate mari ale mortalitatii infantile unde exista sau au existat initiative de cooperare si proiecte cu implicarea si sprijinul specialistilor elvetieni. Fundatia CRED are o prezentare in cadrul acestei intalniri, pe care o puteti accesa aici.

Conferinta de presa – Programul de Cooperare Elvetiano-Roman

Conferinta de presa (7 Mai 2014) – Lansare proiecte "Imbunatatirea calitatii serviciilor de urgenta la nivel de prespital si spital, prin dezvoltarea si implementarea unui program de formare” si „Imbunatatirea calitatii serviciilor in unitatile de terapie intensiva pediatrica prin implementarea unui program de formare" in cadrul Centrului de Formare din cadrul Unitatii de Primire a Urgentelor a Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca. Proiectele, in valoare de peste 1,5 milioane de franci elvetieni, se deruleaza in baza Acordului-cadru intre Consiliul Federal Elvetian, reprezentat prin Agentia Elvetiana de Dezvoltare si Cooperare si Guvernul Romaniei, prin Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Sanatatii.

Conferinta Servicii comunitare de sanatate si sociale integrate

Conferinta internationala "Servicii comunitare de sanatate si sociale integrate", in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano-Roman, Fondul Tematic "Reforme in domeniul sanatatii" - "Cresterea accesului la servicii medicale si sociale: Servicii medicale si sociale integrate la nivelul comunitatii", ce s-a desfasurat in perioada 21-22 februarie 2014 in Bucuresti, a constituit o etapa a procesului de dezvoltare a capacitatii pentru autoritatile locale preselectate din cele 3 judete pilot participante: Botosani, Salaj si Tulcea.

Daca in prima parte, audienta a beneficiat de prezentari ale lectorilor nationali si internationali (din Franta, Germania, Marea Britanie, Tadjikistan, Kirghistan, Republica Moldova, Elvetia), privind experiente relevante in domeniul furnizarii de servicii medicale si sociale integrate la nivelul comunitatii, cea de-a doua parte a lucrarilor conferintei a constat in organizarea de focus grupuri cu reprezentantii comunitatilor preselectate, in vederea identificarii nevoilor de formare.

Arhiva de anunturi