Romana English

Fundatia CRED a fost fondata la sfîrsitul anului 2003 de catre Institutul Elvetian Tropical si de Sanatate Publica (Swiss Tropical and Public Health Institute - Swiss TPH) prin departamentul Centrul Elvetian pentru Sanatate Internationala (Swiss Centre for International Health - SCIH). Primul program de dezvoltare in domeniul sanatatii publice în care s-a implicat fundatia a fost implementarea în perioada 2003-2007 a Proiectului Româno-Elvetian de Neonatologie "RoNeonat" finantat de catre Agentia Elvetiana pentru Dezvoltare si Cooperare în baza acordului interguvernamental între cele doua tari.

Misiunea Fundatiei CRED – Centrul Româno-Elvetian pentru Dezvoltarea Sistemului de Sanatate o constituie sprijinirea reformei si modernizarii sistemului de sanatate din România, iar prin echipa proprie si consultantii asociati proiectelor ofera expertiza si asistenta tehnica în domeniul sanatatii publice, cu o orientare concentrata spre cresterea calitatii serviciilor în sanatate si dezvoltarea si modernizarea capacitatilor existente. Viziunea Fundatiei CRED este aceea a unei comunitati medicale responsabile, a unui sistem sanitar solid, condus de principiile managementului calitatii si care ofera personalului medical acces continuu la noi oportunita?i de dezvoltare profesionala. 

 

Fundatia CRED urmareste introducerea si implementarea conceptului de management al calitatii la nivelul furnizorilor de servicii din sistemul de sanatate din România. Fundatia CRED este membru al Guidelines International Network si participant activ în procesele de elaborare a ghidurilor clinice de practica în domenii ca neonatologie si obstetrica-ginecologie.